Kohu Nimestä Tampereella

Tampereella on noussut kohu kaupunkiin rakennettavan areenan nimestä. Areena kantaa nimeä Uro Live. Uros nimi tulee areenan pääsponsorina olevan yrityksen nimestä. Uros on Oululainen yritys, joka toimii kansainvälisten mobiiliratkaisujen ja esineiden internetin parissa. Yrityksen nimi tulee sanoista universal roaming solutions, mikä liittyy siihen että se tarjosi ratkaisun roaming-maksuihin. Yritys on perustettu vuonna 2011.

Tampereen Vihreiden valtuuston ryhmä on nostan metakan areenan nimestä. Olga Haapa-aho, Tampereen vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja on kovaan ääneen alkanut vaatimaan areenan nimen vaihtamista. Se ei hänen mukaansa sovi Tampereen arvoihin. Veikkaanpa, että Haapa-aholle ei olisi tullut areenan nimestä tunnekuohua, jos se olisi ollut Lady Live. Patentti- ja Rekisterihallitus on hyväksynyt aikanaan yrityksen nimen, sen pitäisi riittää kaikille muillekin. Vihreät ja sosialistit ovat varmaan vaatimassa kohta kaikkien vähänkään miehiin viittavien nimien muuttamista joko naisellisiksi tai “neutraaleiksi”. Anna minun kaikki kestää mitän huttua! Se, että areenan nimestä on noussut keskustelua, osoittaa nimen olevan mitä mainioin. Nyt se on kaikkien huulilla ja on erinomaista mainosta kyseiselle areenalla ja siinä samalla Tampereen kaupungille. Kannattaisi siis olla vain tyytyväinen, että kaupunki on saanut huomiota. Jos se mitä yritys tekee, mikä sen nimi, tuote tai palvelu on, ei herätä mitään tunteita, on se epäonnistunut täydellisesti! Suomen kokenein tuotteistaja Jari Parantainen luultavasti nauraa monen muun ohella makeasti tälle kohulle.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.