Miksi Demokraatit Valitsevat Bernien?

Senaattori Bernie Sanders on vahvasti matkalla demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Presidentinvaalit pidetään marraskuussa.

Demokraatit Vihaavat Rikkaita

Isoin osa demokraateista halveksii miljonäärejä ja miljardöörejä. Heidän mielestään vauraus on pahasta ja sitä on syytä halveksia. Tämä tuntuu pätevän vaikka joku olisi saavuttanut tuon vaurauden kovalla työllä ja vuosien uurastuksella. Jos jätetään peritty “mammona” pois luvuista, ei kukaan vaurastu sormia napsauttamalla ja helpolla. Tämä on kuitenkin nykydemokraateille vaikea ymmärtää.

Michael “Mini-Mike” Bloomberg ei tästä syystä omaa omaa todellisia mahdollisuuksia voittaa esivaaleja ja nousta presidentti Donald Trumpia vastaan.

Bernie Sandersin äänenpainot ja linja muuttuut aiemmasta maltillisen oloisesta hyvin radikaaliksi. Vauraus tuntuu olevan tätä nykyä Sandersille kaiken pahan alku ja juuri.

Äärisosialistinen

Kun katselee ja kuuntelee nykyisiä demokraatteja, on puolueessa selkeästi ottanut vallan hyvin radikaali äärilaitaa edustava sosialistinen “siipi”. Tämä tietysti sopii nykytrendiin, jossa ollaan aina jossakin ääripäissä, kiukustutaan milloin mistäkin, ollaan “muodikkaista” kommunisteja aivan kuin 1970-luvulla.

Sandersin tiimi on ilmeisesti laskeskellut, että on parempi vaihtoehto mennä mahdollisimman ääripäähän vasemmalla, siis pois maltillisesta linjasta, kun vastassa on Donald Trump. Ei varsinaisesti presidentinvaaleista suinkaan tule Trumpille ” vislailleen voittoon tanssi”, mutta on helppo uskoa etteivät epävarmat äänestäjät helposti lähde hyvin ei amerikkalaisia arvoja korostavan ehdokkaan matkaan.

Mini-Mike Ei osaa Esiintyä

Bloombergilla on millä “mällätä” ja laittaa niin paljon rahaa kampanjointiin kuin haluaa. Pelkillä hienoilla mainoksilla ei kuitenkaan voiteta vaaleja. Bloombergin esiintyminen väittelyissä ja omissa tilaisuuksissa ei vakuuta alkuunkaan. Onkin iso ihmetyksen aihe, miksi ihmeessä mies ei ole palkannut ainakin yhtä hyvää esiintymis- ja puhevalmentajaa. Niitä Yhdysvalloissa kyllä riittää pilvin pimein. Umpi surkeat esiintymis- ja puhetaidot vesittävät “Mini-Miken” mahdollisuudet nousta ohi Sandersin. Kilpailu on siis hyvin yhden ehdokkaan näytöstä.

Muilla ehdokkailla eivät riitä taloudelliset resurssit ja muutkaan taidot kilpailla edes tasaväkisesti Sanderisin kanssa.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.