Stonelle 40 Kuukauden Vankeustuomio

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin pitkäaikainen poliittinen neuvonantaja Roger Stone tuomittiin tänään 40 kuukauden vankeustuomioon valehtelusta edustajanhuoneen selvityskomitealle liittyen Venäjän 2016 presidentinvaaleihin vaikuttamiseen ja todistajan uhkailuun.

Syyttäjä vaati Stonelle 7-9 vuoden vankeusrangaistusta mutta tuomari  Amy Berman Jacksonin mielestä niin kova rangaistus olisi ollut aivan liian kova. Jackson kuitenkin piti Stonen menettelyä tahallisena ja suunnitelmallisena ja lakia halveksivana.

Spekulaatiot siitä mitä presidentti Trump aikoo tehdä tuomion suhteen, yltyvät. Monet veikkaavat Trumpin armahtavan Stonen. Stone itse on anonut uusinta oikeudenkäyntiä johtuen yhden valamiehen toiminnasta oikeudenkäynnin aikana. Yksi valamiehistä postailu sosiaalisessa mediassa kommenttejaan oikeudenkäynnistä ja Donald Trumpista. Valamiehen viestinnästä myös kävi hyvin selväksi tämän negatiivinen suhtautuminen presidentti Trumpiin. Jos sääntöjä tulkitaan oikein, on valamies menetellyt väärin näin toimiessaan.

Stone ei käyttänyt hänelle tarjottua puheenvuoroa oikeudenkäynnin lopussa, kuten on Yhdysvalloissa on tapana. Oikeudesta Stone lähti sanomatta sanaakaan toimittajille ja oikeustalon ulkopuolella oleville ihmisille.

Presidentti Trump kommentoi tuomiota seuraavalla tavalla Twitterissä.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.