Bernielle Voitto

78-vuotias Senaattori Bernie Sanders nappasi voiton demokraattien esivaaleissa New Hampshiren osavaltiossa. Esivaaleissa ratkaistaan kenestä tulee demokraattien presidenttiehdokas. Presidentin vaalit käydään kuluvan vuoden marraskuussa.

Sanders kävi tiukan kilpailun ykköspaikasta Pete Buttigiegen kanssa. Sanders sai äänistä 25,8% ja Buttigiege 24,3%. Senaattori Klobuchar jätettiin kauas taakse – hän sai vain 19,8% äänistä ja Senaattori Elizabeth Warren vaatimattomat 9,4%.

Sanders kiitti kannattajiaan ja sanoi New Hampshiren voiton olevan “suuri voitto”. Buttigiege hehkui häviöstä huolimatta varmuuttaan, että hän mukana “pelissä”. Vahvan työn jota vapaaehtoiset kampanjassa mukana olevat tekevät, on Sandersin mielestä hänen vahvuutensa. “Tämä on lopun alkua Donald Trumpille”, hehkutti Sanders.

Molemmat, Sanders että Buttigiege saavat todennäköisesti yhdeksän delegaattia demokraattien kansalliskoukoukseen tiistain jälkeen. Obaman aikainen varapresidentti Joe Biden jätettiin tylysti viidenneksi äänisaaliin jäädessä 8,4%. Ehkäpä omien äänestäjien haukkuminen ei ole tehnyt hyvää Bidenin imagolle ja ehkäpä demokraatit haluavat nähdä jonkun muun kasvot kuin kahdeksan vuotta Obaman rinnalla palvelleen Bidenin?

Presidentti Donald Trump irvaili demokraattien, etenkin Buttigiegen ja Sandersin kustannuksella Twitterissä.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply