Demokraattien Sekoilu Jatkuu

Demokraattien sekoilun jatkuessa ei voi olla ajattelematta, että miten karmeaa jälkeä demokraattinen hallinto saisia Yhdysvalloissa aikaan. Kun oman puolueen vaalijärjestelyt tökkivät kuin ikäloppu Lada, ääntenlasku ei ota onnistuakseen – puhumattakaan puolueen alati erikoisesta tavasta “liiskata” demokratiaa ja oman puolueen ehdokkaita.

100 Prosenttia Iowan Äänistä Laskettu

Iowan demokraattinen puolue ilmoitti, että vihdoin viimein kaikki osavaltion äänet on laskettu. Lukuisten epäkohtien vuoksi DNC (Demokraattien Kansalliskomitea) kutsui äänet uudelleen tarkistettavaksi, ei kuitenkaan uudelleen laskettavaksi.

Iowan tulokset näyttävät seuraavalta. Pete Buttigieg 564 osavaltion edustajaa, Bernie Sanders 562, Elizabeth Warren 387, Obaman kausien varapresidentti Joe Biden 341, Amy Klobuchar 264 ja Andrew Yang with 22.

Kumpi vai Kampi?

Sekoilun ikään kuin kruunasi, että molemmat Buttigieg and Sanders juhlivat itseään voittajana.

Presidentti Trump ei voinut olla ottamatta iloa irti demokraattien sekoilusta ja kuittasi, “demokraatit eivät pysty laskemaan yksinkertaisia ääniä, ja silti he haluavat ottaa terveydenhuollon haltuunsa.”

“Tarpeeksi on Tarpeeksi”

Demokraattien äänestystuloksen ollessa vieläkin epävarma, DNC:n puheenjohtaja kutsui kolmen päivän sekoilun jälkeen äänten uudelleen tarkistuksen lukuisten epäselvyyksien ja virheiden vuoksi.

“Enough is Enough”, Perez kirjoitti Twitterissä. “Tarpeeksi on Tarpeeksi.”

Vaalisekoilu on erityisen noloa demokraattien kannalta, sillä Iowan esivaalien piti olla upea aloitus 2020 presidentin vaaleja silmällä pitäen. Demokraatit ovat tuhlanneet lähes miljardi dollaria maanlaajuisesti ties mihin, ei ensimmäisessä esivaalipaikassa ole saatu selville edes voittajaa ja virallista tulosta. Ei kovinkaan vakuuttavaa.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply