Poliisi Ampunut Terroristin Lontoossa

Lontoon metropolin poliisi on ilmoittanut ampuneensa Streatham High Roadilla useita henkilöitä puukottaneen henkilön. Katu on suljettu molemmista päistä ja poliisi tutkii aluetta. Poliisi tutkii rikosta terrorismiin liittyvänä.

Seuraamme tilanteen kehittymistä.

3.2.2020

Apulaispoliisikomentaja Lucy D’Orsi on antanut seuraavan lausunnon Sunnuntaisesta Streatham High Roadin puukkoiskusta.

Noin klo 2 iltapäivällä kaksi ihmistä puukotettiin Streatham High Roadilla.

Aseistautuneet poliisit, jotka olivat suorittamassa ennaltaehkäisevää vastaterrorismitehtävää ja seuraamassa epäiltyä jalan, olivat nopeasti paikalla ja ampuivat miespuolisen epäillyn.

Epäilty oli vapautettu 10 päivää aiemmin vankilasta, jossa hän oli suorittamassa tuomiota Islamistiseen terrorismiin liittyvistä rikoksista.

Varjostustehtävää suorittaneet poliisit havaitsivat epäillyn vartaloon teipattuna olleen laitteen ja hälyttivät paikalle poliisin räjähdysasiantuntijaryhmän ja apujoukkoja.

Alue eristettiin ja nopeasti havaittiin, että kyseessä oli hämäystarkoituksessa vartaloon kiinnitetty esine.

Kolme Uhria

Tapahtumapaikalle ensimmäisenä tullut poliisipartio antio uhreille ensiapua ambulanssien tuloon saakka. Kaikkiaan kolme ihmistä kuljetettiin ambulansseilla saamaan hoitoa Etelä-Lontoon sairaaloihin.

Yksi uhreista oli 40-vuotias mies, jonka vammat arvioitiin ensin hengenvaarallisiksi. Sairaalahoidon alettua tilanne onneksi kääntyi hyvään suuntaan ja hän on toipumassa iskussa saaduista vammoista.

Toinen iskun uhri noin 50-vuotias nainen sai lieviä vammoja ja on jo päässyt kotiin sairaalasta.

Kolmas uhri noin 20-vuotias nainen, sai ilmeisesti lieviä ilmeisesti lasisirpaleista, jotka syntyivät poliisipartion ammuttua puukottajaa kohti. Hän saa edelleen sairaalahoitoa. Ajatukseni ja sydämeni ovat uhrien ja heidän omaistensa luona.

Olemme vakuuttuneita, että tämä on yksittäinen teko. Antiterrorismi yksikkömme tutkii tapausta. Teemme yhteistyötä myös muiden poliisin yksiköiden kanssa.

Epäilty ei ole vielä virallisesti tunnistettu, mutta tilanteen huomioon ottaen, olemme vakuuttuneita, että kyseessää on 20-vuotias Sudesh Amman,

Streatham High Road pysyy edelleen suljettuna ja alue on eristetty poliisin toimesta. Avaamme kadun niin pian kuin mahdollista.

Haluaisimme kiittää niitä lukuisia yleisön edustajia, jotka avustivat paikalle saapuneita poliiseja ja ambulanssien henkilökuntaa tilanteessa, joka oli vaikea. Olen erittäin ylpeä aseellisten poliisien urheudesta.

Yleinen turvallisuus on meidän ykkösprioriteettimme ja vakuutamme tehostavamme partiointia alueella.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply