Iso-Britannia Ulos Euroopan Unionista

Perjantai 31.10.2020 klo 23.00 Iso-Britannian aikaa jää historialliseksi hetkeksi. Hetkeksi jolloin Iso-Britannian ero Euroopan Unionista astui voimaan.
Kolmen ja puolen vuoden mittainen mutapaini asian maaliin saattamisesta on vihdoin ohitse. Maa on saanut sen minkä puolesta se äänesti 2016 kansanäänestyksessä. Demokratia on voittanut.

“Olemme Iloisia ja Helpottuneita”

Brittien tuntoja kuunnellessa eilen saattoi kuulla hyvin paljon positiivisia ääniä myös aiemmin Brexitiä vastustaneiden leiristä. Mm. Iso-Britannian entinen pääminiseri Tony Blair kommentoi, että “on aika unohtaa erimielisyydet ja puhaltaa samaan hiileen. Ero on tosiasia ja sitä on kunnioitettava.”

Brexit Juhla

Klo 21.00 sikäläistä aikaa perjantaina alkoivat Brexit päivän juhlallisuudet parlamenttitalon aukiolla. Monet juhlijat olivat tulleet paikalla jo varhain aamupäivän aikaan. Juhlassa kuultiin musiikkia ja puhueita. Puhujina olivat mm. vuodesta 1975 Unionia vastaan kampanjoinut John Mills ja Brexitpuolueen perustaja Nigel Farage.
Ihmiset olivat todella hyväntuulisia ja helpottuneita, että irtautuminen on vihdoin viimein saatettu maaliin.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply