Yhdysvalloissa Viisi Koronavirukseen Sairastunutta

Yhdysvaltojen terveysviranomaiset ovat vahvistaneet kaikkiaan viisi koronaviruksen saanutta henkilöä. Kaikki tartunnan saaneet ovat matkustaneet Wuhaniin, Kiinaan, josta Koronavirus on lähtöisin.

Kaksi viimeisintä tartuntapausta raportointiin eilen sunnuntaina. Toinen tapaus todettiin Maricopan piirikunnassa Arizonassa ja toinen Los Angelesissa Kaliforniassa.

Arizonan terveysviranomaiset kertoivat, että Maricopan alueella asuva sairastunut on varsin hyvässä kunnossa ja on parasta aikaa kotonaan eristyksissä taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Viranomaiset eivät luonnollisestikaan kerro sairastuneen henkilötietoja, ikää, sukupuolta ja opiskelu tai työpaikkaa tämän intimiteetin suojelemiseksi.

Los Angelesin Koronaviruspotilas otti yhteyttä viranomaisiin saavuttuaan Los Angelesin kansainväliselle lentokentälle. Potilas vietiin ambulanssilla sairaalaan lentokentältä. Potilas on tällä hetkellä sairaalassa saamassa hoitoa. Hän oli tulossa Wuhanista.

Aiemmat tautitapaukset on reportoitu Chicagosta, Washingtonin osavaltiosta ja Orange Countysta Kaliforniasta.

Koronaviruksen Oireet

Koronavirus voi aiheuttaa kuumetta, yskää, hengityksen vinkumista ja keuhkokuumetta. Koronavirus on läheistä sukua SARS ja MERS viruksille.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply