Presidentti Trumpin Virkasyyteoikeudenkäynti Käyntiin Tiistaina

Demokraattien ajama virkasyyteoikeudenkäynti alkaa Yhdysvaltain senaatissa Tiistaina tällä viikolla. Ulkopuoliselle koko touhu näyttäytyy hyvin erikoisena näytöksenä. Demokraatit päättivät käynnistää ajojahdin Donald Trumpia vastaan ennen kuin hänestä edes tuli presidentti. “Kissa-hiiri leikki” on sitten käyty, koko Trumpin ensimmäisen kauden ajan.

Kun tarkastelee eri osapuolia ja amerikkalaisia medialähteitä tulee eittämättä mieleen huonosti käsikirjoitettu saippuaooppera, jonka päänäyttelijöitä ovat edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi (demokraatti) ja presidentti Donald Trump.

Useimmat pitävät, koko prosessia osoituksena demokraattien kyvystä myöntää, että he hävisivät 2016 presidentinvaalit ja republikaani, vieläpä politiikan ympyröiden ulkopuolinen ehdokas tuli ja voitti koko potin.

Moni myös on kritisoinut sitä, että Pelosi on pantannut asian viemistä eteenpäin hyvin kauan. Harva tuskin uskoo ihan vakavissaan Trumpin saavan virkasyytteen ja joutuvan luopumaan presidentin paikalta. Moni epäilee Pelosin ja demokraattien todellisena motiivina olevan yrityksen keikauttaa senaatin valtasuhteet päälaelleen. Kaikille on tässä vaiheessa selvää, että Trump on hyvin vahva ehdokas toiselle kaudelle. Mikäli demokraatit saisivat voimasuhteet senaatissa kääntymään virkasyyteprosessin myötä, voisivat he torpata merkittävällä tavalla Trumpin toisen kauden, ettei tämä saisi juurikaan haluamiaan asioita ajattelua läpi.

Pelkkä Vitsi

Senaattori Tim Scott (R.) menee niin pitkälle sanomalla, että Pelosi ei itsekään usko koko virkasyytehankkeeseen. Hän pitää koko hanketta huonona vitsinä.

Klikkaa tätä tekstiä lukeaksesi virkasyyte Muistio

Jakautunut Media

Yhdysvaltain mediakenttä on vahvasti vasemmistoliberaalien käsissä, joten se tietenkin on rummuttanut Trumpin epäkelpoisuutta ennen kuin hänestä edes tuli presidentti. Se koittaa omalla toiminnallaan vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin demokraateille suotuisasti.

Konservatiivinen media puolestaan joko lyttää Pelosin johtaman ” Trump jahdin” tai ignooraa koko asian lähes täydellisesti. Mm. New York Post tuntuu noudattavan jälkimmäistä linjaa.

joka tapauksessa sirkushuveja ja viihdettä on aivan varmasti luvassa asiasta kiinnostuneille.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply