Iranin Ohjusisku Kahteen Sotilastukikohtaan Irakissa

Iran on iskenyt Al-Assadin ja Irakin Kurdistanin pääkaupungin Erbilin lähellä oleviin sotilastukikohtaan ohjuksilla tiistaina 7.1. noin 17.30 aikaan. Kummassakin tukikohdassa on Yhdysvaltojen ja muiden Koalitiomaiden sotilaita. Ohjuksia on iskuissa laukaistu kaikkiaan viisitoista ja ne ovat olleet ballistisia, sanoo Yhdysvaltojen puolustusministeriön tiedottaja Jonathan Hoffman.

Yhdysvaltojen puolustusministeriön (DOD) toteaa tiedotteessaan, että on selvää ohjusten laukaisun tapahtuneen Iranin puolelta. Yhdysvallat arvioi tilannetta ja miten sai aikoo vastata Iranin iskuihin.

Iranin iskut ovat kosto Yhdysvaltojen suorittamasta viime viikkoisesta kenraali Qassem Soleimanin eliminoinnista.

Kymmen ohjuksista oli kohdistettu Al-Assadin sotilastukikohtaan ja yksi ohjus tukikohtaan Irakin Kurdistanin pääkaupungissa Erbilissä. Neljä ohjusta ei osunut tarkoitettuun maaliinsa, Yhdysvaltojen armeijan tiedottajan mukaan.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kertonut twiitissään aikovansa tiedottaa asiasta tänään keskiviikko aamuna.

Pentagon sanoo, että viime päivien aikana on tehty toimenpiteitä oman ja kumppaneiden henkilöstön suojelemiseksi Iranin uhkan varalta.

Voitaisiin pitää aikamoisena ihmeenä ellei Iranin eiliset ohjusiskut johtaisi Iran-Yhdysvallat konfliktin eskaloitumiseen. On luultavaa, että Yhdysvallat tulee iskemään kovalla kädellä takaisin.

Lue DOD:n tiedote kokonaisuudessaan DOD:n sivuilta klikkaamalla tätä tekstiä.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply