Konservatiivit Tyrmäsivät Työväenpuolueen!

Iso-Britannian kansa on puhunut ja konservatiivinen tuuli on puhaltanut erittäin myötäisesti eilen käydyissä parlamenttivaaleissa.

Kansa on antanut väkivahvan mandaatin Boris Johnsonille ja tämän johtamille konservatiiveille purjehtia Iso-Britannia ulos EU:sta.

Konservatiivit saavuttivat vaaleissa mahtavan 46 prosentin osuuden kaikista annetuista äänistä. Konservatiivit saivat vaaleissa läpi 365 edustajaa ja sen edustajat pyyhkivät lattiaa työväenpuolueella monissa hyvin perinteisesti työväenpuoluetta perinteisesti ääneistäneissä vaalipiireissä. Työväenpuolue sai vaivaiset 203 paikkaa. Nigel Faragen johtama Brexitpuolue jäi vaille edustajapaikkoja. Pienpuolueista parhaiten pärjäsi Skotlannin puolelta tuleva SNP joka sai peräti 48 paikkaa. Koska parlamentin enemmistöön tarvitaan 326 paikkaa, on konservatiiveilla vahva mandaatti kansalta käytyjen vaalien ansiosta. Tilanne muuttuu vielä jonkin verran, joten lopulliset luvut voivat poiketa jutussa mainituista jonkin verran. Ajantasaisen tilanteen voit katsoa äänikartasta.

Kansa halusi maan menevän eteenpäin

Kun on kuunnellut tavallisten ihmisten kantoja, on heillä ollut jo kauan vahva halu mennä elämässä eteenpäin, saada Brexit prosessi pois alta ja saadakseen äänensä kuuluviin, he äänestivät konservatiivit kärkeen.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply