Luottavaisena Kohti Tulevaisuutta

Juuriltaan Tamperelainen Taina Hopkins on asunut Iso-Britanniassa 6 ½ vuotta. “Olen asunut Devonissa ja Essexissä ja viimeiset 3 vuotta
Hertfordshiressä.”

“Arvostan Britanniaa”

“Työskentelen vakuutusyhtiössä vahinkökäsittelijänä ja työ on vastuullista,
haastavaa ja antoisaa. Muutin tänne silloisen kumppanin kanssa, mutta nykyään olemme ystävät. Olen kaksikielinen ja aina arvostanut UK:ta, kirjallisuutta ja kulttuuria. Viihdyn erittäin hyvin,  varsinkin kun opin sosiaalisen käyttäytymisen salat! Tietysti avoin mieli, uteliaisuus ja hyvä huumorintaju auttavat”, kertoo Taina. “Koen enemmän olevani osa yhteisöä täällä. Yllätyin positiivisesti,  kuinka paljon suomalaista koulutusta ja työmoraalia arvostetaan täällä. Negatiivisin asia täällä on SOTUn puute,  ei ole oikein mitään järjestelmää ja moni asia pitää hoitaa “vanhanaikaisesti” ja tarjota todistuksia osoitteesta ym. Välillä tulee jopa hieman turvaton olo!” Sanoo Taina.

“Asun Stevenagessa, Hertfordshiressä. Tämä on yksi ensimmäisistä nk. Uusista kaupungeista, joita rakennettiin sodanjälkeisen Lontoon lähelle jotta ihmiset pääsisivät asumaan raunioiden keskeltä.” Kertoo Taina. “Heh, tämä on toki hieman betonilähiön -tyylinen ratkaisu, mutta kaupunkia uudistetaan tämän päivän tarpeisiin sopivammaksi. Noloin kokemus taitaa olla, kuinka tohkeissani otin kameralla kuvia kauniista pienestä mökistä, joka paljastuikin julkiseksi vessaksi! Ihmiset hieman ihmettelivät, kun paparazzina pyörin rakennusta ympäri!” Naurahtaa Taina.

Rauhallisin Mielin

“Brexitistä on kovasti toitotettu,  mutta itse olen rauhallisin mielin sillä
hain Settled Statuksen joten saan työskennellä ja oleskella maassa kävi
miten kävi. Ainakin tällä tietoa!” Sanoo Taina luottavaisena.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply