BoJon Kiirastuli

Iso-Britannian pääministerillä Boris Johsonilla on ollut kaikkea muuta kuin helppo viikko. Voi sanoa, että hän on ollut melkoisessa poliitikon kiirastulessa tällä viikolla. Asiat eivät ole menneet putkeen. Tehdään pieni katsaus tapahtumiin.

Tappiot äänestyksissä parlamentissa sopimuksettomasta (kovasta) Brexitistä.

21 konservatiiviedustajaa lipesi työväenpuolueen, SNP(Scottish National Party), Liberaalien ja muitten pikku puolueiden puolelle hallitusta vastaan sopimuksettoman Brexitistä ja jopa ennenaikaisten parlamenttien vaalien järjestämisestä.

Oma veli, Jo Johnson, joka on istunut ministerinä kolmessa hallituksessa erosi oma-aloitteisesti edustajan ja ministeri paikalta.

Keskiviikko illan ollessa jo hämärä, debatti parlamentin alahuoneessa kävi hyvin kiivaana. Puhemies joutui puuttumaan lukuisia kertoja sekä työväenpuolueen ja pikku puolueiden edustajien huuteluun etenkin pääministeri Johnsonin puhuessa ja jonkun työväenpuolueen edustajan puhuessa puheenjohtajan piti torua konservatiiveja.

Työväenpuolueen edustaja Jess Phillips puhkesi yhdessä puheessaan lähestulkoon itkuun.

Johnson kutsui työväenpuolueen puheenjohtajaa klooratuksi kanaksi.

Torstaina Johnson sanoi Wakefieldin poliisikoulutuskeskuksessa käydessään, “Makaan mieluummin ojassa kuolleena, kun menen Brysseliin pyytämään uutta Brexitin lykkäystä.”

Mitä Seuraavaksi?

Maanantaina 9.9. on Johnson yrittää uudelleen läpi parlamentissa päätöstä ennenaikaisesten parlamenttien järjestämisestä. Voidaan pitää aikamoisena ihmeenä, jos esitys menisi sittenkään läpi, koska hallituksella ei ole enemmistöä alahuoneessa.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply