Farssien Farssi!

Tänään nähtiin hyvin erikoinen tapahtuma Iso-Britannian parlamentissa, kun oppositio äänesti kieltävästi parlamenttivaaleja vastaan. 295 edustajaa äänesti parlamenttivaalien järjestämisen puolesta ja 156 vastaan. Koska vaalien puolesta äänestänyt puoli ei saanut riittävää enemmistöä, siirtyy asia tuonnemmaksi. Voi hyvällä syyllä sanoa, että Iso-Britanniassa vallitsee täydellinen poliittinen farssi. Oppositio tukenaan joukko (nyt) entisiä konservatiiviedustajia ensin äänesti sopimuksettoman Brexitin torppaamiseksi, jotkut työväenpuolueen edustajat lähestulkoon vuodattivat kyyneleitä ja parkuivat, että pääministeri täytyy saada syrjään. Kun konservatiivit Boris Johnsonin johdolla esittivät uusien parlamenttivaalien järjestämisen puolesta, äänesti oppositio esitystä vastaan. Kysymys kuuluu? Voiko oppositio olla enemmän sekaisin kuin Iso-Britanniassa? En ainakaan itse muista kuulleni mistään maasta moista teatteriesitystä tapahtuneen. Popcornille ja sopivalle juomalle kyytipojaksi on edelleen kova tarve seuratessa Brittien sekasortoista parlamenttitoimintaa. Kysymys kuuluu, mitä Iso-Britannian kansan enemmistö mahtanee miettiä kaikesta tästä sekoilusta. Epäilen, että tyytymättömyys poliittiseen järjestelmään ja puolueisiin parlamentissa on luultavasti huipussaan.

Kuva: Stephen Vanhorn

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply