Urpo vai Mestari Taktikoija?

Keskiviikko 4.9.2019 paljastaa hyvin paljon mikä on Iso-Britannian kohtalo. Eilen pääministeri Johnson koki selvän tappion parlamentissa, kun peräti 21 hänen oman puolueensa eli konservatiivien edustajaa lipesi työväenpuolueen johtaman kapinaliikkeen linjoille. Näiden 328 edustajan tarkoitus on saada sopimukseton Brexit torpattua kokonaan.

Mitä tekee Johnson?

Johnson väläytti jo vaalien järjestämisestä kiihkeän päivän illan päätteeksi. Jos vaalit tulevat ensi kuulle, on siinä iso mahdollisuus, että nimenomaan sopimukseton Brexit toteutuu. Debatointi käy todella kuumana saarivaltakunnassa ja kukin osapuoli maalailee omanlaisiaan uhkakuvia taivaalle. Näin ulkopuolisena tulee mieleen, miksi ihmeessä järjestää kansanäänestys, jos sen tulosta ei haluta kunnioittaa. Tämä ei ole kannanotto puoleen tai toiseen. On vain hyvin erikoista, että kansan ääni on reiluksi kolmeksi vuodeksi sivuutettu. Ei siis ihme, että uutukainen Britannian poliittisessa kentässä Brexitpuolue saavutti murskatuloksen kevään eurovaaleissa. Se on kampanjoinut kiihkeästi se silmällä pitäen, että uudet parlamenttivaalit tulevat jossain kohtaa tätä vuotta. Kun on kuunnellut hyvin erilaisia mielipiteitä Britanniasta, on luottamus puolueisiin hyvin alhainen ja siitä ne saavat syyttää ihan vain itseään.

KLIKKAA SEURAAMAAN SUORAA LÄHETYSTÄ PARLAMENTISTA

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply