Vaalit vai Ei

Johnson ja konservatiivihallitus Iso-Britanniassa on tänään tiukassa paikassa. Työväenpuolue johtajanaan Jeremy Corbyn kera konservatiivi “kapinallisten” haastaa parlamentissa Boris Johnsonin ja samalla koko tämän hallituksen. Corbynin ja kumppaneiden aie on saada mahdollinen kova Brexit estettyä ja tietenkin Corbyn halajaa itse pääministerin paikalle. Eilen maanantaina Downing Street 10:n edessä pääministeri Johnson korosti ettei halua vaaleja “ettekä tekään” hän sanoi. Johnson uhkui varmuutta, että saa EU:n kanssa sopimuksen aikaan Iso-Britannian EU erosta. Samaan aikaan kovan linjan Brexiteerit arvostelevat Johnsonia linjan pehmentymisestä ja että tämän pitäisi vain yksinkertaisesti luotsata maa irti EU:sta ilman sopimusta. Miten Johnsonin ja hänen hallituksensa käy? Onko Britanniassa vaalit edessä jo ennen lokakuun viimeistä päivää. Tämä päivä tulee kertomaan paljon missä mennään. Yksi asia on varmaa, syksy tulee jatkumaan kiihkeänä käden vääntönä niin Iso-Britanniassa maan sisällä kuin EU:n kanssa.

Maanantaisessa The Mäkelä Podcastissa rajavalvonnan asiantuntija Tony Smith CBE oli huolissaan mahdollisesta kovasta Brexitistä. Hän ja moni muu pitää kovaa Brexitiä hyvin ongelmallisena. Aika näyttää miten saarivaltakunnassa käy. Jännitystä ei ainakaan tule puuttumaan.

Kuva: 4july8, Dreamstime.com

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply