Britanniassa Tapahtuu

Seuraa Iso-Britannian parlamentin istuntoa suorana:

Voisi sanoa, että Iso-Britanniassa on tänään toimintapäivä. Tähän päivitetään kuluvan päivän tapahtumia.

Etunenässä työväenpuolueen kansanedustajat ja muutamat muiden puolueiden edustajat koittavat saada lakiteitse parlamentista läpi sen ettei sopimuksetonta (kovaa) Brexitiä olisi mahdollista viedä läpi vaan sopimus pitäisi syntyä EU:n kanssa . Jos edellä mainittu menee läpi, on hyvin todennäköistä, että pääministeri Boris Johnsonin on ilmoitettava vaalit järjestettäväksi nopeassa tahdissa. Mikäli näin tulisi tapahtumaan, olisivat vaalit 14 lokakuuta. Brexit päivämäärähän on 31.10.

Johnson ja Cummings Erilinjoilla?

Näyttää olevan (ja se on helppo uskoa), että Boris Johnson ja hänen läheisin neuvonantajansa Dominic Cummings ovat hyvinkin eri lijoilla mitä tulee neuvotteluihin. Cummings pitää uusia neuvotteluja humpuukina ja pääministeri taas haluaa kovasti saada sopimuksen EU:n kanssa aikaiseksi. Ollapa kärpäsenä katossa kuuntelemassa herrojen keskusteluja!

Parlamentti palaa tauolta

Parlamentti palaa tauolta klo 14.30, eli klo 16.30 Suomen aikaa.

Klo 17.00 jälkeen edustajien odotetaan tekevän puhemies John Bercowille hätädebaattiesityksen Brexitistä. Tähän kysytään parlamentin edustajien suostumusta. Debaatin käynnistämiseen tarvitaan vaivaiset 40 edustajaa, joten homma on varmasti läpihuutojuttu.

klo 18.00 – 21.00 Hätädebaatti

Debatin jälkeen edustajat äänestävät ottaako se parlamentin haltuunsa tulevana Tiistaina ja siirtää Brexitin deadlinea ohi 31.10.2019 päivämäärän vähintään tammikuun 2020 loppuun saakka. Mahdollinen äänestys tullaan käymään myöhään illalla noin 22.00 Suomen aikaa.

Päivitetty klo 15.00

Klo 12.00 Hätädebatti anomus on jätetty parlamentin puhemiehelle John Bercowille. Sen ovat allekirjoittaneet 18 edustajaa, joukossa on mm. entinen valtiovarainministeri Philip Hammond (konservatiivi).

Klo 16.30 Lausunto Brexit valmistetelujen osalta

Klo 17.30 Lausunto Koulutusrahoituksen osalta

Klo 18.30 S024 Euroopan Unionin Jäsenyydestä irtatuminen

Klo 18.45 Päätyö alkaa

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply