Boris Johnsonin Hallituksen Kaksi Ensimmäistä Viikkoa

Kumealla ja vaihteleva tempoisella äänellä varustettu Iso-Britanninan pääministeri Boris Johnson on ollut saarivaltakunnan ykkönen nyt vajaan kuukauden ajan. Johnsonin valtaantulo herätti tuoreeltaan voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Tunteet ja kierrokset käyvät kuumina puolin ja toisin. Jätämme toimituksessa tunteilut sikseen ja keskitymme itse asioihin. Luodaanpa katsaus mitä on Downing Street 10 uudelta herralta tullut tähän mennessä.

24.7.2019 Boris Johnson puhui ensimmäisen kerran pääministerinä Downing Streetillä ja lupasi viedä Brexitin finaaliin 31.10.2019, eli Iso-Britannian ulos Euroopan Unionista, “ei muttia tai niiskutteluja”.

25.7.2019 Puhe Parlamentissa Hallituksen Prioriteeteista
Puheessaan Johnson luonnollisesti painotti Brexitin maaliin viemistä 31.10.2019 päivämäärällä sopimuksen kera tai ilman sopimusta. Johnson maalasi myös pidemmän ajan tavoitteita aina vuoteen 2050 saakka. Hän mainitsi mm. että Iso-Britannia voi olla kaikkein menestyksekkäin euroopplainen valtio talouden saralla.

26.7.2019 20 000 Uuden Poliisin Rekrytoinnin Aloittaminen
Pääministerin käskystä 20 000 uuden poliisin rekrytointi aloitetaan muutaman viikon kuluessa. Johnson painotti, että ihmiset haluavat turvalliset kadut ja asuinympäristön. Etulinjan poliisipaikkojen täyttö aloitetaan Syyskuussa.

Puhelu Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa ja samana päivänä puhelinyhteys myös Kanadan pääministerin Justin Trudeaun kanssa.

27.7.2019 Lupaus Rautatieyhteyksien Kehittämiseksi
Johnson painottaa, että liikennyhteyksien mm. rautatieyhteyksien tulee toimia paremmin jokaiseen saarivaltakunnan kolkkaan, ei pelkästään Lontoon ja eteläisen Englannin alueella. Mm. Manchesterin ja Leedin välinen rautatieyhteys on agendalla.

Puhe Manchesterin Tiede- ja Teollisuusmuseossa
Puheessaan Johnson lupasi panostusta tieteeseen ja teollisuuteen.

28.7.2019 Pääministeri polkaisee liikkeelle uusia kasvuun tähtääviä rahoituspaketteja
Vieraillessaan Skotlannissa pääministeri Johnson kertoo £300 miljoonan uudesta rahoituksesta Skotlannille, Walesille ja Pohjois-Irlannille.

29.7.2019 Uusi Toimisto organisoimaan ja jakamaan elinikäistä tukea sotilashenkilöstölle
Johnson nimitti Oliver Downden Veteraaniasioiden ministeriksi. Dowden tulee työskentelemään läheisessä yhteistyössä Puolustushenkilöstön ja veteraanien ministerin Johnny Mercerin kanssa.

30.7.2019 Boris Johnson tapaa maanviljelijöitä Walesissa
Johnson lupasi maanviljelijöille tukea Brexitin tullessa voimaan. Hän lupasi hallituksen työskentelevän sen eteen, että brittituotteille saadaan aikaan hyviä sopimuksia ympäri maailmaa.

30.7.2019 Lista Uusista Ministereistä Julki
Katso linkki Iso-Britanninan hallinnon sivuille ministereistä klikkaamalla tätä tekstiä

Johnson Tapaa Kaikki Pääpuolueiden Edustajat Pohois-Iralannissa

5.8.2019 Pääministeri Julkistaa £1,8 Miljardin Lisärahoituksen NHS:lle Potilastyön Parantamiseksi ja Turvaamikseksi

8.8.2019 Pääministeri Johnson Julkistaa Vision Iso-Britannian Aseman Tieteen Supervallan Kehittämiseksi
Johnson kertoi Iso-Britanninan houkuttelevan maailman parhaita tiedemiehiä työskentelemään Iso-Britanniassa.

11.8.2019 8000 Poliisiviranomaiselle Lupa Pysäyttää ja Tutkia Henkilö Ilman Erityistä Syytä
Sisäministeri Priti Patel antoi luvan 8 000 poliisiviranomaiselle luvan pysäyttää ja tutkia kenet tahansa ilman erityistä syytä turvallisuuden parantamiseksi ja rikosten ennaltahkäisemiseksi. Käskyllä on ryhtyä hillitsemään valtoimenaan lainehtivaa teräaserikollisuutta.
Maksimissaan £2,5 Miljardin Rahoitus 10 000 Uutta Vankilapaikkaa Varten Turvallisuuden Parantamiseksi

12.8.2019 Vakavien Rikosten Tuomioiden Asteikon Arviointi
Työ painottuu väkivalta ja seksuaalirikosten tuomioiden tason arviointiin ja selvittämiseen ovatko tuomioasteikot nykyisellään riittävän ankarat.

13.8.2019 £100 Miljoonaa Vankiloiden Sisällä Tapahtuvien Rikosten Torjuntaan
Lentokenttätyylinen turvallisuus vankiloihin mm. huipputeknologian käyttöön otolla. Toimilla vähennetään korruptiota tiedustelua hyväksi käyttämällä, parennetaan vankiloiden sisäistä turvallisuutta sekä vankien kuntoutumista.

Lähde: 10 Downing Street Pääministerin Toimisto
Kuva: © Martin Hatch – Dreamstime.com

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply