Autoilija! Koulut Ovat Alkaneet

Koulut ovat alkaneet monin paikoin tänään, joten liikenteessä on pieniä tyttöjä ja poikia matkalla opintielle tai sieltä kotiin. Muistakaa noudattaa liikennesääntöjä ja ottakaa erityisellä varovaisuudella huomioon meidän tulevaisuuden rakentajat.

Erityishuomio lähestyttäessä suojatietä. On hyvä hidastaa sitä vauhtia, perille ehtii vähemmälläkin kaasuttelulla ja hopulla. Ikävä kyllä korviin jo on kantautunut ainakin yksi suojatiellä sattunut kolari, jossa auto oli pysähtynyt antamaan tietä suojatietä ylittämään lähteneelle lapselle. Toinen autoilija ei ole piitannut tästä suojatien eteen pysähtymisestä vaan oli muina kuskeina kaasuttanut suojatien eteen pysähtyneen auton ohitse ja koululaisen päälle. Ei näin! Tieliikennelaki sanoo yksiselitteisesti ettei suojatien eteen pysähtynyttä autoa saa lähteä ohittamaan. Tämäkin sääntö olisi hyvä muistaa läpi vuoden. Tätä sääntöä ikävä kyllä näkee tuon tuosta rikottavan mikä tuntuu ihan käsittämättömältä.

Jyrki Mäkelä

Jyrki Mäkelä.

Leave a Reply