Syökö Johnson Jo Sanojaan?

Tultuaan Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson on hyvin painokkaasti ja energiaa puhkuen puhunut kuinka hän vie Iso-Britanian ulos EU:sta, eli Brexit toteutuisi Halloweeniksi. Moni Brexiteerikin on ollut hieman skeptinen Johnsonin suhteen, pysyykö hän lupauksessaan. On uumoiltu, että Johnson kuitenkin saattaa yrittää neuvotella jonkinlaista uutta sopimusta. Ainoa ongelma tässä tällä hetkellä on, että kenen kanssa hän oikein neuvottelisi? EU:ssa ei tunnuta olevan kovin innostuneita uusilla neuvotteluille. Huopaaminen ja soutaminen Brexitin ympärillä kiitos entisen Britanninan pääministerin Theresa Mayn on luultavasti väsyttänyt kaikki. Yhä enemmän on alkanut kuulua saarivaltakunnasta äänenpainoja, että “tehdään nyt se Brexit ja voidaan aloittaa tyhjältä pöydältä.” Päättämättömyys kostautuu aika nopeasti ja olihan kansanäänestys Brexitistä jo 2016 kesäkuussa.

Syökö Johnson sanojaan?

Boris Johnson vieraili 30.7. Walesissa ja “yllätti” varmasti monet seuraavilla sanoillaan, “Jotkut muutokset ja säädöt, jotka tulevat olemaan välttämättömiä mentäessä lokakuun 31. päivään, paljon on jo tehty. On kuitenkin välttämätöntä joka tapauksessa, jos aiomme lähteä tulliliitosta, markkina-alueelta(EU), kuten meidän täytyy seuraavien kahden vuoden aikana.”
Brexitpuolueen johtaja ja MEP Nigel Farage totesi lupasten vesittämisen alkaneen.

Kuva: Mikhail Primakov – Dreamstime.com

Leave a Reply