Ei Yleisvaaleja

Iso-Britannian tuore pääministeri Boris Johnson on ilmoittanut tänään ettei maassa järjestetä yleisvaaleja (general election) ennen kuin 31.10.2019 on mennyt ohitse. Tuolla päivämäärällä Iso-Britannian on määrä erota Euroopan Unionista. Saarivaltakunnassa keskustelu käy kiivaana asiasta. Monet eturivin poliitikot ovat joko vaatineet tai pitäneet ainoana järkevänä vaihtoehtona vaalien järjestämistä.

Johnson on ilmeisesti tullut siihen tulokseen, että on parempi vain antaa Brexit päivämäärän tulla. Viimeistään tällä viikolla on tullut selväksi ettei uusista neuvotteluista EU: kanssa ole tulossa mitään. EU ei ole valmis antamaan periksi ja toisaalta Johnson ei halua enää siirtää Brexitiä piiruakaan. Mielenkiintoista on seurata mitä tulevat hieman yli kolme kuukautta tuovat tullessaan.

Kuva: © Antoine Barthelemy – Dreamstime.com

Leave a Reply